Τα μπάνια ξεκίνησαν και ειδικότερα τα μικρά παιδιά δεν κρατιούνται, αποφασισμένα να κάνουν τις βουτιές τους και να χαρούν τη θάλασσα και το καλοκαίρι.

Όμως στην παραλία των Αραχωβιτίκων οι γονείς των παιδιών και οι κάτοικοι της περιοχής τρέμει η καρδιά τους κάθε φορά που βλέπουν τους μικρούς κολυμβητές να φτάνουν σε συγκεκριμένο σημείο της θάλασσας, κοντά στην ακτή.

Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο υπάρχουν μέσα στη θάλασσα σίδερα που είναι κολλημένα με το μπετόν, σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή. Τα σίδερα δεν είναι εμφανή και ένας κολυμβητής που δεν γνωρίζει καλά την περιοχή ή είναι λίγο απρόσεκτος μπορεί εύκολα να τραυματιστεί.

Ειδικά όταν ο κολυμβητής αυτός είναι παιδί, που πάνω στον ενθουσιασμό και στο παιχνίδι του, κάνοντας μία βουτιά στην θάλασσα μπορεί να χτυπήσει άσχημα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τα σίδερα αυτά προέρχονται από μία εξέδρα που υπήρχε πριν από δέκα χρόνια στο σημείο. Η θάλασσα την ξήλωσε και από τότε έχουν μείνει μέσα στο βυθό τα κομμάτια της.

Οι κάτοικοι, εδώ και δύο χρόνια, προσπαθούν να βρουν μία άκρη ώστε να βγουν από το σημείο τα επικίνδυνα σίδερα και μάλιστα είχαν πάει στον Εισαγγελέα για το θέμα, ο οποίος είχε διατάξει να επιληφθεί το Λιμεναρχείο για την απομάκρυνσή τους.

Έβαλαν τρεις κίτρινες σημαδούρες σε άλλο σημείο!

Το Λιμεναρχείο, όταν τελικά μετά από αρκετές πιέσεις πήγε στην περιοχή για να δει την κατάσταση, το μόνο που έκανε ήταν να βάλει τρεις κίτρινες σημαδούρες και μάλιστα όχι σε σημείο που έπρεπε.

Τα σίδερα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι μια γυναίκα έσκισε το πόδι της, ενώ είχε τραυματιστεί πέφτοντας σε αυτά ένα μικρό αγόρι.

Οι κάτοικοι των Αραχωβιτίκων μιλούν για εμπαιγμό του Λιμεναρχείου και τονίζουν ότι σύντομα, αν δεν γίνει κάτι, θα υπάρξει και νέος τραυματισμός, καθώς ήδη υπάρχει αρκετή κίνηση στην παραλία.

Το πιο απίθανο από όλα είναι ότι την τελευταία φορά που οι κάτοικοι ενόχλησαν το Λιμεναρχείο για το θέμα, τους είπαν να πάνε στο Δήμο και να του ζητήσουν να βάλει στη στεριά μια ταμπέλα που να ειδοποιεί ότι χρειάζεται προσοχή γιατί μέσα στη θάλασσα έχει σίδερα...