Μια κόλαση υπερφορολόγησης, χαρατσιών και αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο συμπεριλαμβάνει μέτρα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, μόνο για τη διετία 2019 - 2020!

Αυτό είναι το επιπλέον κόστος της ανικανότητας τους, το «μάρμαρο» της δεύτερης αξιολόγησης που καλείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία, η οποία βέβαια θα καταβάλει και το βαρύτατο τίμημα της δέσμευσης τους για πρωτογενή πλεονάσματα πολύ μεγαλύτερα του 3,5% του ΑΕΠ που προέβλεπε το μνημόνιο του 2015, με αποκορύφωμα το 5,2% για το 2022!

Μεγάλοι χαμένοι είναι εκτός άλλων οι συνταξιούχοι, οι οποίοι θα φτάσουν να πληρώσουν 2,5 δισ. ευρώ από τις συντάξεις τους, μαζί με ένα μεγάλο μέρος των 2 δισ. που θα προέλθουν από τη μείωση του αφορολογήτου, που τους πλήττει όσο και τους άγαμους, καθώς κατά τεκμήριο δεν έχουν προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο αυτών που διατυμπάνιζαν ότι θα καταργούσαν τα μνημόνια και θα έδιναν και 13η σύνταξη, μόνο από την περικοπή συντάξεων το 2019 αναμένεται να εξοικονομηθούν δαπάνες 2,26 δισ. ευρώ!

Επιπλέον, από τη μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες το 2020 αναμένεται αύξηση φόρων 1,92 δισ. ευρώ! Με το κόψιμο των συντάξεων και μια νέα ληστρική φορολογική επιδρομή οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνουν το καταστροφικό τους έργο. Και αυτή είναι η τελευταία πράξη τους. Ψηφίζοντας οι βουλευτές τους και το περιβόητο πολυνομοχέδιο, γαντζωμένοι πεισματικά στις καρέκλες τους, δεν πετυχαίνουν τίποτα παραπάνω από μια μικρή παράταση της παραμονής τους στην εξουσία.

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, που θα αναλάβει με τη λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογές τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου, είναι η δραστική μείωση των φόρων, αλλά και μια επίμονη προσπάθεια για τη μείωση των υψηλότατων πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία χωρίς τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να τα πετύχει.

Με ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεσμευόμαστε ως παράταξη, όπως επιτάσσει η ιστορική ευθύνη μας, να βγάλουμε συντεταγμένα την πατρίδα μας από το σημερινό αδιέξοδο και να την αναγεννήσουμε από τις στάχτες που αφήνει πίσω της η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος.