Ο Βασιλιάς της Ελλάδας ήταν το ανώτατο αξίωμα ενός πολίτη στην Ελλάδα από το 1833 έως το 1974. Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα ο θεσμός γνώρισε αρκετά σκαμπανεβάσματα ανάλογα με τις εξελίξεις της χώρας για να καταργηθεί οριστικά στις 8/12/1974 όταν ο ελληνικός λαός αποφάσισε με δημοψήφισμα το πολίτευμα της χώρας να είναι συνταγματική προεδρική δημοκρατία.

Στις αρχές Μαΐου του 1963 στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας που πραγματοποιούν στην Πελοπόννησο επ' ευκαιρίας της εκατονταετηρίδας της δυναστείας, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επισκέπτονται διαδοχικά την Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Γκορίτσα, τη Σπάρτη, τις Κροκεές, τη Σκάλα, τον Βλαχιώτη, την Καλαμάτα, τον Πύργο, τα Λαγκάδια, την Υψούντα, την Καλλιθέα, το φράγμα του ποταμού Λάδωνα, την Αρχαία Ολυμπία, τη Φιγαλία για να καταλήξουν στην Πάτρα και το Αίγιο.

Στο βίντεο - ρετρό που ακολουθεί παρακολουθούμε στιγμιότυπα από αυτή την επίσκεψη όταν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα πλήθος Πατρινών όπως και οι τότε αρχές της πόλης υποδέχονταν τα μέλη. Εικόνες μιας άλλης Πάτρας και μιας τελείως διαφορετικής εποχής γενικότερα.


Βίντεο: Vostitsanos