Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή σχέση είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος με την Πάτρα.

Ο μεγάλος αυτός παράγοντας και επιχειρηματίας είχε δει τις δυνατότητες που έχει η αχαϊκή πρωτεύουσα ως ένα κομβικό κέντρο για την ανάπτυξη των οικονομικών του δραστηριοτήτων και έτσι ήταν από αυτούς που πρώτος είχε καταλάβει τον ρόλο που θα μπορούσε να έπαιζε η Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Το 1999, τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της θυγατρικής ΒΙΑΝ Α.Ε. για τη διακίνηση γνωστών μη συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, προχώρησε στην δημιουργία νέου εργοστασίου της ΒΙΑΝΕΞ, ανοίγοντας το τέταρτο εργοστάσιο της εταιρείας του στην ΒΙΠΕ Πατρών.

Από τότε το εργοστάσιο έχει μία συνεχή ζωή και παρουσία στην πόλη, με αρκετούς εργαζόμενους να απασχολούνται σε αυτό, με μία μονάδα που ειδικεύεται κυρίως στα αντιβιοτικά φάρμακα. Όμως το μεγάλο του επιχειρηματικό κατόρθωμα είναι ότι πρόβλεψε τον ρόλο που μπορεί να έχει η Πάτρα μέσω του Πανεπιστημίου της και του Επιστημονικού Πάρκου της στη φαρμακευτική έρευνα.

Πίστεψε έτσι στην αποτελεσματικότητα των ερευνητικών κέντρων του Πανεπιστημίου, αναπτύσσοντας μια άμεση επαφή μαζί τους και φτάνοντας στην δημιουργία μιας νέας εταιρείας την ELDRUG S.A.  Η εταιρεία αυτή σε συνεργασία με τα διακεκριμένα εργαστήρια του Πανεπιστημίου επικεντρώθηκε στην εύρεση νέων θεραπειών για ανίατες ασθένειες.

Ποντάροντας, έτσι, στις ακαδημαϊκές εξειδικευμένες έρευνες, επένδυσε στην εγχώρια έρευνα και ανάπτυξη, συνδέοντας το βιομηχανικό και οικονομικό κομμάτι του Ομίλου του μαζί τους. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται και σήμερα, ενώ σε ότι αφορά την ΒΙΑΝΕΞ αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την κρίση δεν έχασε κάτι από το παραγωγικό και το έμψυχο δυναμικό της, προχωρώντας μάλιστα το 2010 σε αυξήσεις της τάξεως του 6% των μισθών των εργαζόμενων του.