Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εργασίας Ουμπέρτους Χειλ (SPD) προβλέπει ότι ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία θα είναι σύντομα σημαντικά υψηλότερος: «Η επιτροπή κατώτατων μισθών θα προτείνει αύξηση τον Ιούνιο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας στη «Bild am Sonntag».

Επί του παρόντος, ο γενικός νόμιμος κατώτατος μισθός είναι 8,84 ευρώ ανά ώρα. Λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης, ο Χειλ αναμένει σημαντική αύξηση. Η Επιτροπή Κατώτατων Μισθών αποτελείται από εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων και συμβουλευτικά μέλη από ακαδημαϊκούς κύκλους και διορίζεται από την κυβέρνηση ανά πενταετία.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης αυστηρότερους ελέγχους όσον αφορά τη συμμόρφωση με τον κατώτατο μισθό. "Έχουμε ενδείξεις ότι οι εργοδότες τον υπονομεύουν ακόμα" είπε.

Χάρη στην καλή οικονομική κατάσταση, η Γερμανία μπορεί σύντομα να φτάσει στην πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με τον Χειλ

"Πάνω απ 'όλα, πρέπει να βάλουμε τους μακροχρόνια άνεργους σε θέσεις εργασίας", δήλωσε ο Χειλ στη "BamS". "Έπειτα, έχουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε πλήρη απασχόληση σε όλη τη Γερμανία το 2020". Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Χειλ, δεκάδες χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να λάβουν κρατικά επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

AΠΕ - ΜΠΕ