Λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από το ριάλιτι επιβίωσης Survivor, ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος απαντάει σε όσους τον χαρακτήρισαν διπρόσωπο και εξηγεί στον Γιάννη Πουλόπουλο και στο Page 2 τη Νέας σελίδας γιατί σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του ΣΚΑΪ.

Πώς θα περιέγραφες την εμπειρία που έζησες στο «Survivor»;

Ήταν εμπειρία ζωής. Δεν θα το χαρακτήριζα παιχνίδι επιβίωσης, αλλά παιχνίδι πείνας.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στον Άγιο Δομίνικο;

Τώρα πια που το βλέπω από απόσταση, περισσότερο από την πείνα αυτό που με δυσκόλεψε ήταν η συμβίωση με δώδεκα άγνωστους ανθρώπους. Διότι την πείνα τη συνηθίζεις. Αυτό που δεν μπορείς να συνηθίσεις είναι τους ανθρώπους που αλλάζουν. Εγώ τουλάχιστον δεν θα μπορούσα να είμαι άλλος στην αρχή και άλλος στην πορεία ή να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για να πετύχω τον σκοπό μου.

Ποιοι από τους συμπαίκτες σου είχαν στρατηγική;

Νομίζω ότι οι τηλεθεατές έχουν καταλάβει ποια παιδιά άλλα έλεγαν στην αρχή και άλλα έκαναν στην πορεία.

Πάντως, αν κρίνουμε απ’ όσα γράφονται στα social media, ο Νικόλας Αγόρου και ο Ηλίας Γκότσης έχουν κατηγορηθεί ότι είχαν τέτοια συμπεριφορά.

Αργά ή γρήγορα, ο κόσμος καταλαβαίνει, κρίνει και έχει άποψη, η οποία τις περισσότερες φορές είναι σωστή. Μπορεί το κοινό να παρασύρεται στην αρχή, αλλά στο τέλος αντιλαμβάνεται την αλήθεια.

Ισχύει ότι σκέφτεσαι να κινηθείς εναντίον του ΣΚΑΪ, γιατί η εικόνα που προέβαλαν για σένα μέσα από το παιχνίδι δεν ήταν αντιπροσωπευτική;

Ναι, σκέφτομαι να κινηθώ εναντίον του ΣΚΑΪ. Έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση και εξετάζει το ενδεχόμενο να μην έχω τύχει της ιατρικής περίθαλψης που θα έπρεπε όταν τραυματίστηκα. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της εικόνας που προανέφερες, όταν βγήκα από το παιχνίδι διαπίστωσα ότι έπαιξε στα επίσημα social media του παιχνιδιού ένα βίντεο με μυστήρια μουσική, που δημιουργούσε την εντύπωση ότι κλέβω καρύδες, κάτι που θα ήταν πολύ χαζό να κάνει κάποιος, γιατί στο συγκεκριμένο μέρος που βρισκόμασταν οι καρύδες έπεφταν στο κεφάλι σου. Και αν άνοιγε το πλάνο, θα έβλεπε κανείς ότι το ίδιο ακριβώς έκανε δίπλα μου και ο Αγόρου, αλλά αυτό δεν το έδειξε ποτέ η κάμερα.

Ποιο σχόλιο σε σόκαρε όταν γύρισες στην Ελλάδα;

Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, υπήρχαν άτομα που μου έγραφαν «ψόφα». Ομολογώ ότι αυτό με σόκαρε, γιατί δεν πίστευα ότι μπορεί να υπήρχε έστω μια μικρή μερίδα κόσμου που είχε αυτά τα αισθήματα για μένα.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που γράφτηκε για εσένα;

Με ενόχλησαν πολύ τα δημοσιεύματα που έγραφαν ότι έκλεψα καρύδα. Είναι κάτι που με προσβάλλει. Επίσης, όταν έφυγα από τον Άγιο Δομίνικο, διάβασα δημοσιεύματα που έλεγαν ότι έζησα τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Το ότι είχα φίλο που έχασε τη ζωή του από ουσίες δεν σημαίνει ότι είχα πέσει κι εγώ στον βούρκο των ναρκωτικών.

Πιστεύεις ότι το μοντάζ μπορεί να αλλάξει την εικόνα ενός παίκτη;

Όταν βγήκα και παρακολούθησα αποσπάσματα από το «Survivor», δεν με αναγνώριζα. Δηλαδή, κι εγώ αν έβλεπα τα συγκεκριμένα επεισόδια, θα έλεγα ότι είχα τρελαθεί από την πείνα και ότι είχα απομονωθεί. Αυτό δεν ισχύει. Όλοι μαζί ήμασταν στην καλύβα. Αν όμως πάρω μερικά πλάνα κάποιου που κάθεται μόνος του και προβάλλω μόνο αυτά, είναι λογικό να σχηματιστεί η εντύπωση ότι αυτός δεν θέλει να κάνει παρέα με κανέναν και ότι έχει επηρεαστεί από την πείνα. Το πραγματικό «Survivor» ήταν αυτό που δεν κατέγραψαν οι κάμερες.