Ένα από τα σημεία της διανοιγμένης Κανακάρη που προκαλεί εντύπωση είναι αυτό με τις δημόσιες τουαλέτες.

Μιλάμε για τις τουαλέτες που βρίσκονται στην μία πλευρά του δρόμου που έχει επικαλυφθεί με πέτρα, ιδιαίτερης αισθητικής και αρκετά ακριβή, που δίνει την αίσθηση σε κάποιον που δεν ξέρει, ότι μπορεί να φυλάσσονται στους "θόλους" (μοιάζουν λίγο) αρχαιολογικά ευρήματα από τις εργασίες που έγιναν ή τέλος πάντων κάτι πολύτιμο.

Όμως τα φαινόμενα απατούν. Οι "θόλοι" είναι τουαλέτες και οι κύριοι που κατασκεύασαν το έργο προχώρησαν στη δημιουργία τους, χωρίς όμως να υπάρξει καμία πρόβλεψη για το ποιος θα τις φροντίζει και πώς.

Οι τουαλέτες σε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, όπως θα είναι η Κανακάρη όταν παραδοθεί, είναι δύσκολο να χρησιμεύσουν για τους οδηγούς, αφού και να τους έρθει η ανάγκη δεν θα μπορούν να παρκάρουν κάπου το όχημά τους.

Είναι έτσι η κατασκευή του δρόμου. Είναι ένα ακόμα σημείο στο έργο της διάνοιξης της Κανακάρη που οι κάτοικοι και η Συντονιστική Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει έχουν υποβάλει τις ενστάσεις τους για την χρησιμότητά του. 


Όλα αυτά σε ένα δρόμο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτή η εκ κατασκευής υψομετρική ανωμαλία, φτιάχνοντάς τον επίπεδο, χωρίς ταυτόχρονα να δαπανηθούν τόσο χρήματα για την επικάλυψη με πέτρα αυτού του τεράστιου τοίχου.

Για την ώρα πάντως οι τουαλέτες είναι εγκαταλελειμμένες και έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζουν διαρροές νερού, πέρα από τις όποιες άλλες καταστροφές.

(Οι φωτογραφίες είναι του Κωστή Πλέσσα και έχουν ανέβει στην σελίδα "Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται").