Είναι από το Ξυλόκαστρο της Κορινθίας και σπουδάζει στο Τ.Ε.Ι. της Πάτρας, Μηχανολόγος Μηχανικός.

Καμία σχέση, δηλαδή, με τη φωτογραφική τέχνη. Κι όμως οι φωτογραφίες του έχουν πολλά να πουν και σε κεντρίζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο όταν τις κοιτάζεις στο Instagram.

O 23χρονος Κωνσταντίνος Δαμάλας είναι ένας από τους πολλούς νέους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, ξεκινώντας την από χόμπι και μαθαίνοντας μέρα με τη μέρα καινούρια πράγματα, καταφέρνοντας έτσι να εξελίσσεται και να βελτιώνεται.

Μπήκε στο τρυπάκι της φωτογραφίας χάρη σε έναν κολλητό του, τον Δημήτρη Σαββόπουλο, που του έμαθε τα βασικά. Από εκεί και πέρα συνέχισε και πλέον η φωτογραφική μηχανή είναι μία αχώριστη φίλη του, στις βόλτες που κάνει στην Πάτρα και στα διάφορα ταξίδια του.

Αγαπημένη του ώρα για να φωτογραφίζει είναι τα απογεύματα. "Απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα της Πάτρας και μου αρέσει να κάνω βόλτες στην πόλη, πηγαίνοντας σε διάφορα σημεία της, την ώρα του δειλινού" λέει ο ίδιος στο patrasevents.gr.


"Ειδικά αυτή την εποχή το να κάνεις βόλτα στην Πάτρα τα απογεύματα, με αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα είναι μία εμπειρία και ένας λόγος για να μην αποχωρίζεσαι τη φωτογραφική σου μηχανή". 

Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε να συνδυάζει τις βόλτες του με την φωτογραφία. Οι φωτογραφίες του έχουν ένα μοντέρνο ύφος, ένα χρώμα που βγάζει μια αισιοδοξία για τη ζωή, πηγάζουν μέσα από τη καθημερινότητα, παρμένη όμως από μία άλλη οπτική γωνία.

Είναι εικόνες που σε τελική ανάλυση σε κάνουν εύκολα να τις χαζεύεις με τις ώρες στα social media. Κάπως έτσι τον εντοπίσαμε και εμείς...