Μέσα στο καλοκαίρι περιμένουν στο δήμο την απάντηση για το θέμα του τρένου και του τρόπου που θα φτάσει στο αστικό κέντρο της Πάτρας.

Ο δήμος και οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες πρόκειται να περάσει μέχρι να φτάσει στον Άγιο Διονύσιο, έχουν ζητήσει από το υπουργείο την αναπροσαρμογή του τελευταίου κομματιού της μελέτη του έργου, ζητώντας την υπογειοποίηση της γραμμής από το ύψος του Καστελοκάμπου έως την Καννελοπούλου για να φτάσει στη συνέχεια στον νέο σταθμό του Αγίου Διονυσίου.

Οι εργασίες για την έλευση του σύγχρονου τρένου στην Πάτρα συνεχίζονται και πλέον έχουν φτάσει κοντά στο Ακταίο. Παράλληλα έχουν ξηλωθεί οι γραμμές του Προαστιακού από το Ρίο στον Άγιο Βασίλειο.

Πάντως οι διαβεβαιώσεις των υπευθύνων είναι ότι ο Προαστιακός θα συνεχίσει τα δρομολόγια του κανονικά, όταν σταματήσουν οι εργασίες για την έλευση του σύγχρονου τρένου και η λειτουργία του θα είναι παράλληλη με την ηλεκτροκίνητη γραμμή του νέου σιδηδροδρομικού δικτύου.

Το σημαντικό, ωστόσο, για την ώρα, είναι η απάντηση που θα δοθεί για την επανεξέταση του τελευταίου σταδίου της μελέτης με τον δήμο και τους κατοίκους να επιμένουν στην υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, λίγο προτού το τρένο φτάσει στο αστικό κέντρο της Πάτρας.