Η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών να μη δέχεται στο μυστήριο της βάπτισης τη διπλή ονομασία έχει ξενίσει αρκετά ζευγάρια της πόλης.

Ζευγάρια που έχουν κάνει όλες τις προετοιμασίες για να βαπτίσουν το μωράκι τους, μια στιγμή που είναι από τις ωραιότερες της οικογένειας και που θα έχουν να τη θυμούνται για χρόνια, αναγκάζονται να αλλάξουν σχέδια.

Το patrasevents.gr είχε ασχοληθεί από πέρυσι με αυτό το θέμα, όταν η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών είχε ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε αρκετούς ναούς της πόλης, φέρνοντας στα όρια του θυμού οικογένειες, που για τους δικούς της λόγους η καθεμιά, ήθελε να δώσει δύο ονόματα στο παιδί της.

Όπως φαίνεται η Ιερά Μητρόπολη Πατρών είναι αμετακίνητη. Γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας είχε πάρει την απόφαση μαζί με την σύζυγό του να βαπτίσουν το μωράκι τους στην Ροδινή, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων.

Όταν ενημέρωσαν τον ιερέα της συγκεκριμένης εκκλησίας ότι ήθελαν να δώσουν δύο ονόματα στο μωράκι τους, εκείνος τους ξεκαθάρισε ότι με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών αυτό δε γίνεται.

Η "μισή" αλήθεια στο... έλεος του Θεού

Οι γονείς ήρθαν σε επικοινωνία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το θέμα και την απόφαση αυτή, όμως εκεί τους τόνισαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ούτε έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν.

Το "ωραίο" είναι ότι τους πρότειναν στην ουσία να πάνε για ονοματοδοσία αρχικά και να πουν ένα μικρό ψεματάκι ή καλύτερα να μην πουν όλη την αλήθεια, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι και στη συνέχεια να κάνουν το μυστήριο της βάπτισης σε εκκλησία.

Να δώσουν, δηλαδή, δύο ονόματα στην ονοματοδοσία στο δήμο και κατόπιν ένα από τα δύο στην εκκλησία που θα το βάπτιζαν, κρύβοντας το άλλο. Η πρόταση που τους έγινε, τους άφησε εμβρόντητους καθώς ουσιαστικά αποκαλύπτει την υποκρισία της εκκλησίας στο θέμα.

Πάνε τελικά σε εκκλησία του Αιγίου

Όπως και να 'χει το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το μυστήριο της βάπτισης σε εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, όπου εκεί ακόμα δέχονται τα δύο ονόματα.

Πάντως είναι ένα θέμα κατά την άποψή μας που θα πρέπει να εξετάσει και πάλι η επίσημη ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, η οποία μέσα από τις δράσεις της είναι γεγονός ότι έχει καταφέρει να φέρει τον κόσμο κοντά στους ναούς και τη θρησκεία.