Εκδήλωση του τμήματος “Βρεφονηπιακής Μουσικής Αγωγής”

της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018,  11π.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στις 11π.μ. η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος Βρεφονηπιακής Μουσικής Αγωγής μουσικοπαιδαγωγός κ. Αθηνά Τσολάκου μαζί με τους μικρούς μαθητές θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ακρόαση της μουσικής ενεργοποιεί τις εγκεφαλικές λειτουργίες και κατ' επέκταση τις δεξιότητες ενός παιδιού. Η ρυθμική εξέλιξη ενός παιδιού ξεκινάει από την κοιλιά της μητέρας.

Με στόχο να χτίσουμε την επικοινωνία με το παιδί μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, να ερεθίσουμε την φαντασία του παιδιού, να εξασκήσουμε την μνήμη τους, να μάθουν τα παιδιά την ομαδοποίηση και κοινωνικοποίηση μέσα από την συνεργασία με τους γονείς τους, η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, έχει δημιουργήσει τμήμα Bρεφονηπιακής Mουσικής Aγωγής, που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια από 10 μηνών. Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, για μία διδακτική ώρα. Η συμμετοχή του γονέα, στο μάθημα, είναι υποχρεωτική.

Η υπεύθυνη μουσικοπαιδαγωγός Αθηνά Τσολάκου μέσα από τρία διαφορετικά συστήματα αποσκοπεί να χτίσει επικοινωνία μεταξύ παιδιού και γονέα, έτσι ώστε το παιδί να νιώθει ασφαλές μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, τηλ. 2610-277740.