Στην πόλη της Ναυπάκτου στις 1-2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το Διεθνές χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», (Δι.Χο.Φε.Ν.), χορωδιακός θεσμός που συνδιοργανώνεται με επιτυχία από τον Δήμο Ναυπακτίας και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. Χορωδιακός θεσμός που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια από το 2001, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και έχει καθιερωθεί Πανελληνίως. Κριτική επιτροπή αξιολογεί και χορηγεί τρία βραβεία που συνοδεύονται με αξιόλογα χρηματικά ποσά, τα οποία φέρουν το όνομα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Φέτος την αυλαία άνοιξε συναυλία του διεθνούς φήμης τραγουδοποιού Βασίλη Λέκκα, σε έργα ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, την Παρασκευή 1η Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ., στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev. Συμμετείχε το Σύνολο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Πατρών, η Παιδική Χορωδία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής και η Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Παρουσιαστής της βραδιάς ο Βασίλης Τσακίρογλου.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με τον χορωδιακό διαγωνισμό 14 χορωδιών από όλη την Ελλάδα το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 14:00 μμ. στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα. Η Κριτική Επιτροπή απαρτίστηκε από τους καταξιωμένους και διακεκριμένους συνθέτες και μουσικούς της χώρας μας, Ηλία Ανδριόπουλο, Νότη Μαυρουδή και Σταύρο Μπερή.

Η χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πάτρας συμμετείχε στον διαγωνισμό χορωδιών αποσπώντας θερμότατες κριτικές και αν και η μοναδική γυναικεία χορωδία (μη μεικτή) κατάκτησε την 5η θέση.

Μαέστρος της χορωδίας η Έλενα Δρουκοπούλου ενώ στο πιάνο συνόδεψε η Ντίνα Ανδρουτσοπούλου.