Η νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο αναφέρει:

"Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗ , καταγγέλλει και καταδικάζει τα πρωτοφανή γεγονότα στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας ,που προκάλεσαν το ΠΑΜΕ με την αγαστή συμπόρευση και συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και την ενεργή συμμετοχή και στήριξή τους από το Δήμαρχο Πατρέων  Κώστα Πελετίδη ,οι οποίοι προσπαθούν συστηματικά να μετατρέψουν το Εργατικό Κέντρο στο μακρύ χέρι του Περισσού .

Τα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν στο Εργατικό Κέντρο, αμαυρώνουν και ευτελίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας και συνδικαλισμού. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος καταγγέλλει  την  πραξικοπηματική απόπειρα άλωσης του Εργατικού Κέντρου από τις συνδικαλιστικές και κομματικές δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βρει πλέον πολιτικό πεδίο συνεργασίας . Η  Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής καταδικάζει και καταγγέλλει τις ενέργειες του Δημάρχου, ο οποίος έχει μετατραπεί ,από Δήμαρχος  Πατρέων, σε κομματικό εγκάθετο του ΚΚΕ,  ενάντια στη θέληση του συνόλου των Δημοκρατικών Πολιτών που τον ανέδειξαν Δήμαρχο.

Οι τραμπουκισμοί, οι ξυλοδαρμοί, η παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων , η στέρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών  , ο ευτελισμός κάθε έννοιας δημοκρατίας  και οι ωμές αλλοιώσεις του σώματος των αντιπροσώπων, θα βαρύνουν μόνιμα τους  πρωταγωνιστές  των εκτροπών  και οι Δημοκρατικοί Πολίτες θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση σε όλους τους ανωτέρω όταν έρθει η ώρα . Στηρίζουμε το εργατικό κίνημα ,ενάντια στις καταλήψεις και στους υπονομευτές των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας , ενημερώθηκε λεπτομερώς για την πρωτοφανή εκτροπή στο Εργατικό Κέντρο  κατά τη σημερινή της συνεδρίαση , από την συνδικαλιστική παράταξη Συνδικαλιστική Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία- ΣΥΝΔΕΣΗ , η οποία εκφράζει τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας που εκφράζονται  στα πλαίσια της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης, με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο."