Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού που διαθέτει η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το Περιβάλλον ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου, στα Καλάβρυτα, προκειμένου να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, γιατί ένα έργο περιβαλλοντικής προτεραιότητας και σημασίας, ο βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώνεται και αποδίδεται στην τοπική κοινωνία.  Τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν ξεχωριστό τουριστικό προορισμό, που δέχεται μεγάλο φορτίο. Το περιβαλλοντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού έρχεται να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του τουριστικού προϊόντος. Αποδείξαμε πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά και να φέρνουν θετικά αποτελέσματα, υλοποιώντας έργα χρήσιμα στους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ενώ υπενθύμισε τα δύο μεγάλα περιβαλλοντικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή. Του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και της αντικατάστασης συνολικά του δικτύου αποχέτευσης, υπογραμμίζοντας την αξία και την σημασία της συνεργασίας με τη δημοτική αρχή για την θετική κατάληξη στην ολοκλήρωση των έργων.


Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που υλοποίησαν το έργο. Τόνισε πως πίστεψαν και στήριξαν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΠΕΡΑΑ), με ποσό 12 εκατ. ευρώ και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπήρξε με την Περιφέρεια για το αποτέλεσμα, που αρκετοί δεν πίστευαν, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Σήμερα έχουμε ένα έργο φιλοπεριβαλλοντικό, σύγχρονο, με όλες τις προδιαγραφές της τεχνολογίας», κατέληξε ο κ. Λαζουράς.

Στην επίσκεψη στα Καλάβρυτα τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Νασιώτης και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.



2018.06.04 - ΠΔΕ - Επίσκεψη σε Βιολογικό Καθαρισμό Καλαβρύτων (Δηλώσεις Κατσιφάρας & Λαζουράς)