Σωρεία παρατυπιών και παρανομιών εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, στο θέμα των μητρώων, μέσα από ενέργειες που είχαν γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του συνδικαλιστικού φορέα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μέσα από τις παρατυπίες αυτές συγκεκριμένη παράταξη μπορούσε να εκλέξει περισσότερους αντιπροσώπους και να διατηρεί έτσι επ' αορίστου στην πλειοψηφία των μελών στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Μέσα από τις συσκέψεις που γίνονται στο συνέδρειο η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, προχώρησε σε σαρωτικές κινήσεις στο ζήτημα της εκκαθάρισης του μητρώου, διαγράφοντας 45 συνολικά αντιπροσώπους που σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν εκλέγονταν με αλχημείες, σε ότι αφορά την δύναμη συγκεκριμένων σωματείων, αλλά και τον αριθμό των ψηφισάντων, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται έτσι η πραγματική δύναμη των παρατάξεων.

Κατά επέκταση με αυτόν τον τρόπο αλλοιώνονταν οι αποφάσεις και οι συνθέσεις του προεδρείου της ΓΣΕΕ, από την στιγμή που οι πλειοψηφίες που προέκυπταν δεν ήταν με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτός ήταν και ο λόγος – όπως τώρα αποκαλύπτεται - που στο κάλεσμα της η Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις που βρίσκονται στο πλευρό τους, έκαναν λόγο για ξεσκαρτάρισμα από την νοθεία.