Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως ο στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή

«Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανοίγει δρόμους και όχι να ακολουθεί τους δρόμους των άλλων. Η θέση μας για το Μακεδονικό, η διεύρυνση των δικαιωμάτων, το νέο Σύνταγμα, ο νέος εκλογικός νόμος, η δυναμική Αυτοδιοίκηση είναι ο δικός μας δρόμος, δεν είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα των αντιπάλων μας» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη 2η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως είπε, «η αφωνία της ΝΔ και ο συντηρητικός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκαλύπτονται κάθε μέρα» και ο στόχος να παραμένει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι απλώς μια κυβερνητική εναλλαγή. «Πολιτική αλλαγή, όμως, δεν σημαίνει μία νέα κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Πολιτική αλλαγή σημαίνει ότι ετοιμάσαμε τις συνθήκες, ώστε να υπάρξει μεγάλη ανανέωση της επόμενης Βουλής και η επόμενη κυβέρνηση να μην είναι μια από τα ίδια».

«Το Κίνημα Αλλαγής θα πετύχει αν καταθέσει συνοπτικές, ξεκάθαρες προτάσεις για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν. Να νιώσουν οι Έλληνες ότι έχουμε το σχέδιο για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και δίκαιη. Μια χώρα που οι πολίτες της θα δημιουργούν και όχι απλώς θα επιβιώνουν». Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ανανέωσης του Κινήματος Αλλαγής με σεβασμό και όχι ενοχοποίηση των διαφορετικών απόψεων. Και επέμεινε στην ανάγκη στους συνδυασμούς του Κινήματος Αλλαγής να υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές που θα εκπροσωπούν τη δυναμική Ελλάδα και όχι απλώς τους κομματικούς μηχανισμούς.