Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 4η Ιουνίου ως Διεθνή Ημέρα κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών το 1983, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εκατομμύρια παιδιά που υποφέρουν ως θύματα διαφόρων ειδών επιθετικής συμπεριφοράς.

Στο διάστημα των 35 ετών που μεσολάβησαν η κατάσταση παραμένει ζοφερή καθώς παιδιά σε όλες τις γωνιές του πλανήτη βιώνουν φυσική, ψυχική και συναισθηματική βία εξαιτίας πολεμικών συγκρούσεων και προσφυγιάς αλλά και εξαιτίας απάνθρωπης σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης από ψυχικά διαταραγμένους παιδόφιλους, σε πολλές περιπτώσεις από τους ίδιους τους ανθρώπους που τους χάρισαν τη ζωή.

Ο Διεθνής Σοροπτιμισμός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την εξάλειψη της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών, καθώς η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού αποτελεί πρωταρχικό του στόχο. Στο πλαίσιο αυτό, προάγει την ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών και  την ισότητα των φύλων και, σε συνεργασία με τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, επιδιώκει τον εντοπισμό και την εξάλειψη κάθε είδους επιθετικής συμπεριφοράς με θύματα παιδιά, για οποιοδήποτε λόγο, αλλά και τη στήριξη και αποκατάσταση των θυμάτων.

Οι Σοροπτιμίστριες του Ομίλου της Πάτρας εκφράζουν την αποστροφή και τον προβληματισμό τους για τέτοια απεχθή φαινόμενα, που, δυστυχώς, αποτελούν, όλο και συχνότερα, καθημερινή είδηση, καθώς κρούσματα δημοσιοποιούνται, όχι πολύ μακριά «από την αυλή μας». Πιστές στα ιδεώδη  του Σοροπτιμισμού και της ηθικής, συνεργάζονται σε τοπικό επίπεδο με αρμόδιους φορείς σε επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας με θύματα