Η επιγραφή στην προτομή του Θερβάντες, εκεί στο Νότιο Πάρκο, είναι ένα θέμα που έχει παίξει αρκετά εδώ και καιρό και φυσικά μόνο κολακευτικό δεν είναι για την πόλη μας.

Η επιγραφή έχει γραφτεί λανθασμένα με greeklish, θυμίζοντας στον επισκέπτη ότι ο Θερβάντες, ο μεγάλος Ισπανός λογοτέχνης και δημιουργός του "Δον Κιχώτη", συμμετείχε στη μάχη της Ναυπάκτου, μιλώντας για ιδανικά, τιμή και πίστη στην πατρίδα. 

Το θέμα είναι ότι για να διορθωθεί αυτό το λάθος που κρατάει εδώ και 13 χρόνια θα κοστίσει 3.500 ευρώ. Είναι τα χρήματα που θα χρειαστούν για τη χύτευση της νέας πινακίδας και την αντικατάσταση της με σωστή αναγραφή, γραμμένη στην ελληνική γλώσσα.

3.500 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Το θέμα το έχει αναλάβει ο ΟΔΕΓ, ο οργανισμός που το είχε ουσιαστικά γνωστοποιήσει κάνοντας αίτημα στον δήμο για την αλλαγή της επιγραφής και την αναγκαιότητα της αντικατάστασης της με τους σωστούς ελληνικούς χαρακτήρες.

Ο οργανισμός ήδη έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να βοηθήσει στη συγκέντρωση του ποσού, κάνοντας έκκληση σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συνδράμουν με ένα ποσό, ώστε να προχωρήσει ο δήμος στην αντικατάσταση της πινακίδας.

Το μεγαλύτερο μέρος πάντως του ποσού που θα χρειαστεί θα το καταβάλει ο δήμος, δηλαδή εμείς, που καλούμαστε να πληρώσουμε από τις τσέπες μας ένας λάθος που έκαναν οι τότε αρμόδιοι και που φυσικά δεν είχε κανένα νόημα και καμία αιτία για να γίνει.

Ωστόσο, η πόλη ήδη έχει εκτεθεί από όλες τις απόψεις. Και κυρίως από πλευράς σεβασμού της ελληνικής γλώσσας...