Απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης πρόκειται να βρεθούν τρεις γυναίκες της εθνικής μας, στην πυγμαχία. Οι δύο από αυτές είναι μάλιστα από την Πάτρα, η Φωτεινή Πλέα και η Εβελίνα Μαυρομμάτη.

Μιλάμε φυσικά για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας ΕUBC που ξεκινά την Δευτέρα στις 4 Ιουνίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας, με τα τρία κορίτσια να ρίχνονται στη μάχη του ρινγκ για να εκπροσωπήσουν τα γαλανόλευκα γάντια.

H Φωτεινή Πλέα της Παναχαϊκής θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 54 κιλών, η Εβελίνα Μαυρομμάτη της Άμυνας Πατρών στα 64 κιλά και η τρίτη της παρέας η Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου θα αγωνιστεί στα 51 κιλά.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ορισμένες από τις καλύτερες πυγμάχους της Ευρώπης ενώ παίρνουν μέρος πάνω από 150 αθλήτριες συνολικά που θα εκπροσωπήσουν 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Αν τα κορίτσια μας καταφέρουν και επιστρέψουν με διακρίσεις και μετάλλια στις κατηγορίες τους, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι θα πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής πυγμαχίας και της ομοσπονδίας της.

Οι αγώνες αξίζει να αναφέρουμε ότι ολοκληρώνονται στις 13 Ιουνίου. Οι ευχές των φίλων και των σωματείων της πυγμαχίας της Πάτρας είναι με αυτά τα τρία κορίτσια.