Σε 11 χρόνια φυλάκιση και με πρόστιμο 152.000 ευρώ καταδικάστηκε άνδρας που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και για απόπειρα προσέλκυση τους, με σκοπό τη διάταξη αδικημάτων σε σχέση με την γενετήσια αξιοπρέπεια μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας. Ο ένοχος είχε αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες από μία 11χρονη κοπέλα μέσω του facebook, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο είχαν βρεθεί δεκάδες ακόμα φωτογραφίες συνολικά 22 κοριτσιών.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν η 11χρονη μίλησε στους γονείς της για τις απειλές που δεχόταν, προκειμένου να ενδώσει και να του στείλει γυμνές φωτογραφίες. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η ανήλικη για να απαλλαγεί από την πίεση του, του είχε στείλει φωτογραφίες με τα εσώρουχά της.

Όμως ο δράστης επέμενε να τη συναντήσει και την απειλούσε ότι θα έστελνε τις φωτογραφίες που είχε στην κατοχή του στους γονείς τους. Ο δράστης συνομιλούσε με συνολικά 22 ανήλικες και είχε 249 βίντεο και φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο.

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι ήταν εκτός εαυτού όταν τα έκανε αυτά.