Την Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφτηκε τη Σχολή Μηχανικού (ΣΜΧ), στο Λουτράκι Κορινθίας.

Ο Αρχηγός, πραγματοποίησε ομιλία προς τους Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ/Τάξης 2017, του τμήματος Βασικής Εκπαίδευσης της ΣΜΧ, στην οποία επεσήμανε τα παρακάτω:

  • Τη σπουδαιότητα της πρακτικής εξάσκησης, πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε επιχειρησιακού σχεδίου.
  • Tην ανάγκη αυτοβελτίωσης σε όλα τα επίπεδα.
  • Tην ανάγκη υιοθέτησης καινοτόμου τρόπου σκέψης στον Στρατό Ξηράς, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Με τη λήξη της ομιλίας, ο Αρχηγός επισκέφτηκε τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Σχολής, όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη των σύγχρονων, ψηφιακών μέσων, με τα οποία στελέχη του Μηχανικού, υλοποιούν στην πράξη τη σύγχρονη αντίληψη περί εκπαίδευσης.

Μεταξύ των σύγχρονων μέσων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβάνεται:

  • H Διαδραστική Αμμοδόχος, μία πρότυπη εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο να δημιουργεί τρισδιάστατα τοπογραφικά μοντέλα.
  • Το νέο σύστημα προσομοίωσης τακτικών καταστάσεων.

Τέλος, ο Αρχηγός συνεχάρη τα στελέχη και τους οπλίτες της ΣΜΧ, για το υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος που τους διακατέχει. Ευχόμαστε όλοι καλή σταδιοδρομία στους νέους Ανθυπολοχαγούς οι οποίοι μόλις ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.