Ο Γενικός/Οικογενειακός Γιατρός Νικόλας Ραζής, παρευρέθηκε (το Σάββατο 19/5/2018 στο Σύνταγμα) στις eκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Γιατρού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Όπως αναφέρεται στο διάγγελμα της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) “Το φετινό μήνυμα για την ημέρα αυτή ήταν 'Οικογενειακός Γιατρός-χαράζοντας το δρόμο για καλύτερη υγεία', διαμέσου παροχής εξατομικευμένης ολιστικής και συνεχούς φροντίδας στο σύνολο του πληθυσμού. Η σχέση Οικογενειακού Γιατρού και ατόμου/οικογένειας/κοινωνίας, αποτελεί μια σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομείται αμφίδρομα, ιδίως επειδή οι εν λόγω επιστήμονες παίζουν σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και της κοινωνικής επανένταξης, στην πρόληψη και στο συντονισμό της φροντίδας για όλες και όλους.

Σύμφωνα με μελέτες, Συστήματα Υγείας που βασίζονται σε Οικογενειακούς Γιατρούς, πετυχαίνουν να παρέχουν καλύτερη υγεία-καλύτερη φροντίδα και σε χαμηλότερο κόστος, βοηθώντας να να αισθανόμαστε καλύτερα και να αποφεύγουμε ασθένειες και αναπηρίες”.

Στην εξαιρετικά πετυχημένη και ωφέλιμη αυτή Εκδήλωση, πραγματικά πάρα πολύς κόσμος, από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές όπως ο κ. Κυριόπουλος αλλά και λοιποί πολίτες, πέρασαν από το περίπτερο της ΕΛΕΓΕΙΑ και ενημερώθηκαν από τους Οικογενειακούς Γιατρούς για την σημαντικότητα της Ειδικότητας και την ουσιαστική σημασία που αυτή έχει για όλο τον πληθυσμό.