Η ύφεση στην αγορά της Πάτρας είναι γεγονός και πρόκειται για μία κατάσταση που πλέον δεν αλλάζει, με τους εμπόρους να το έχουν πάρει πλέον απόφαση.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα, στο κέντρο και στις συνοικίες, προσπαθούν να βγάλουν την μέρα και την εβδομάδα και προχωρούν με "αχ" και "βαχ" προς το τέλος του μήνα.

Εκεί είναι που αναπτερώνονται κάπως και παίρνουν μια ανάσα για λίγες μέρες όταν καταβάλλονται οι συντάξεις και οι μισθοί του δημοσίου. Η ανάσα όμως αυτή δεν είναι μεγάλη και κρατάει μόνο για λίγο.

Ρευστότητα στην αγορά δεν υπάρχει, οι υποχρεώσεις τρέχουν και κάθε τόσο κάνουν την εμφάνιση τους ένα ή δύο ή και τρία λουκέτα, με μαγαζιά που κλείνουν και κατεβάζουν ρολά, σε διάφορες περιοχές της Πάτρας. Τελευταίο παράδειγμα πάνω σε αυτό ένα μαγαζί καλλυντικών στην Κανακάρη που έχοντας αναγγείλει εδώ και μέρες τη διάλυση τιμών, προχώρησε στο κλείσιμο του.

Δραστηριοποιούταν για χρόνια στην συμβολή της Κανακάρη και της Κανάρη, όμως αυτό δεν έπαιξε ρόλο, στο να βάλει λουκέτο. Δεν είναι φυσικά το μοναδικό. Υπάρχουν και άλλα μαγαζιά που κλείνουν κάθε τόσο μετά από αργό θάνατο για τους ιδιοκτήτες τους που ζουν τον... κατήφορο καθημερινά.