Δεκατρείς νέες σελίδες στο facebook απέκτησε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία, επεκτείνοντας έτσι την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη επίσημη σελίδα της, που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, έχει εξελιχθεί σε μία απο τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στη Ελλάδα (Fastest-Growing Society Pages in Greece), με 93.000 ακόλουθους-χρήστες, μέχρι στιγμής.

Συγκεκριμένα, σελίδα στο facebook απέκτησαν η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και οι Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων.

Στόχος της ΕΛΑΣ είναι η επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες μέσα από την καθημερινή παρουσίαση των δράσεων και της προσφοράς των αστυνομικών, καθώς επίσης η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για διάφορα θέματα αστυνομικού και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Οι σελίδες είναι δημόσιες και μπορούν να αναζητηθούν από τους χρήστες στη μηχανή αναζήτησης του «facebook», αλλά και στην ιστοσέλιδα της Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr, στην ενότητα Τύπος και ΜΜΕ.

Η διαχείριση των σελίδων πραγματοποιείται από τα κατά τόπους Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων. Επισημαίνεται, ωστόσο, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ότι οι λογαριασμοί δεν παρακολουθούνται όλο το 24ωρο, γι' αυτό οι πολίτες, αν θέλουν να αναφέρουν ένα συμβάν ή να ζητήσουν άμεσα την βοήθεια της αστυνομίας, να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας της και ιδίως στο «100».