Σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες αποδίδει η δημοτική αρχή τα όσα ειπώθηκαν για αυθαιρεσίες στο πλατανοδάσος, τόσο από πλευράς Περιφέρειας, όσο και από πλευράς ΟΙΚΙΠΑ.

Η Περιφέρεια μάλιστα προχώρησε στην επιβολή προστίμου για τις ενέργειες του δήμου, ενώ από την άλλη η ΟΙΚΙΠΑ καλεί την δημοτική αρχή να σεβαστεί τη νομιμότητα και να προχωρήσει με βάση τον σχεδιασμό του ΓΠΣ, λαμβάνοντας υπόψη τη σπάνια αξία του χώρου αυτού ως αστικού βιοτόπου.

Από την πλευρά της όμως η δημοτική αρχή πιστεύει ότι οι ανακοινώσεις αυτές έχουν να κάνουν με πολιτικά "παιχνίδια", έχοντας σαν στόχο να ακυρώσουν στα μάτια του κόσμου τις ενέργειες του δήμου που δίνει ζωή σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος κανείς δεν τον ήξερε και ήταν μέσα στην εγκατάλειψη.

Όπως υποστηρίζουν στη Μαιζώνος τα συνεργεία του δήμου δεν έχουν κόψει ούτε ένα δέντρο από το πλατανοδάσος και τον περιβάλλοντα χώρο του, παρά μόνο θάμνους και αγκάθια προκειμένου να το κάνουν προσβάσιμο στους πατρινούς.

Ο χώρος που έχει καθαριστεί, σύμφωνα με τους παράγοντες του δήμου, σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει τον φυσικό χαρακτήρα και τη σπάνια οικολογική ομορφιά του πλατανοδάσους. Άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος για την αντίδραση αυτή της Περιφέρειας και της ΟΙΚΙΠΑ, σύμφωνα με τη Μαιζώνος. 

Τι θα φτιαχτεί στον χώρο που έχει καθαριστεί

Στον χώρο που έχει καθαριστεί θα τοποθετηθεί σύγχρονη παιδική χαρά, γήπεδο για βόλεϊ, θα μπούνε παγκάκια, διαδρομή ποδηλατόδρομου και φωτιστικά.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν ήπιο χαρακτήρα και δεν αλλάζουν σε τίποτα το ύφος του πλατανοδάσους που συνορεύει με τη θάλασσα και που αποτελεί ένα μοναδικό σημείο για την Πάτρα που μέχρι τώρα ήταν μη προσβάσιμο στον κόσμο, άρα μη αξιοποιήσιμο.

Ήταν ένα μέρος που θύμιζε ένα οικόπεδο, μέσα στα χορτάρια και στα πεταμένα μπάζα και που φυσικά κανείς από την πολιτεία και τους φορείς δεν είχε κάνει τίποτα γι' αυτό. Θα γίνει ένα πάρκο, χωρίς να αλλοιωθεί σε τίποτα η οικολογική σπανιότητα του χώρου. 

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή ο δήμος έχει καλέσει τον κόσμο σε δεντροφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο γύρω από το πλατανοδάσος. Άρα όχι μόνο δεν έχουν κοπεί δέντρα, αλλά θα φυτρώσουν και άλλα.