Κόμβος διασύνδεσης της ανατολής με την δύση και της δύσης με την βόρεια Ευρώπη, το νέο λιμάνι της Πάτρας;
Κι όμως το λιμάνι της Πάτρας εξαιτίας της θέσης που βρίσκεται έχει αυτή την δυναμική, μια δυναμική που έρχεται για να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον μιας μεγάλης τουρκικής εταιρείας που πρόσφατα εξαγοράστηκε από μία δανέζικη.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εκπρόσωπος της δανέζικης DFDS που αγόρασε την τούρκικη εταιρεία, ήρθε σε επαφή με τους ιθύνοντες του ΟΛΠΑ, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο στάσης των πλοίων στην Πάτρα, πηγαίνοντας προς την Τεργέστη και τα υπόλοιπα λιμάνια της Ιταλίας.
Η εταιρεία αυτή θεωρείται ένας ναυτιλιακός κολοσσός για την Σκανδιναβία και μια από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον διαμετακομιστικό χώρο και στις μεταφορές δια μέσω θαλάσσης.
Σκοπός της εταιρείας είναι να αφήνει φορτία στο λιμάνι της Πάτρας που θα έρχονται από την Κωνσταντινούπολη, για να μεταφερθούν από εδώ στην Τεργέστη, αλλά και σε άλλα λιμάνια της Ιταλίας.
Παράλληλα η εταιρεία θα φέρνει και διάφορα προϊόντα που προορίζονται για την ελληνική αγορά μέσα από το λιμάνι της Πάτρας. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών της εταιρείας και του ΟΛΠΑ είναι αρκετά κοντά στο να γίνει και εφόσον επιτευχθεί πρόκειται να δώσει μια δυναμική στον εμπορικό και διαμετακομιστικό χαρακτήρα του νέου λιμανιού της Αχαϊκής πρωτεύουσας.
Μάλιστα τα δρομολόγια είναι να ξεκινήσουν από τις αρχές του καλοκαιριού. Όπως καταλαβαίνει κανείς η δανέζικη εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην Βόρεια Θάλασσα, προχώρησε σε μία σημαντική επένδυση με την αγορά της τουρκικής UN – Rο.Rο θέλοντας να απλώσει τα δίχτυα της και να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον ναυτιλιακό άξονα Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρίνοντας ότι έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες.
Το λιμάνι της Πάτρας, όπως φάνηκε μέσα από την επαφή που έγινε με τον ΟΛΠΑ, το έχει σε μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή θέση στον ναυτιλιακό αυτόν χάρτη, ενώ πλέον εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί, είναι απαραίτητη όπως υποστηρίζουν παράγοντες που γνωρίζουν το αντικείμενο η έλευση του σύγχρονου ηλεκτροκίνητου τρένου στο λιμάνι της Αχαϊκής πρωτεύουσας που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τις μεταφορές.