Οι εξετάσεις πλησιάζουν για τους φοιτητές της Πάτρας και αυτές τις μέρες οι περισσότεροι είναι σε διαβάσματα και μελέτη, προκειμένου να ανταποκριθούν στην εξεταστική περίοδο και να περάσουν όσα περισσότερα μαθήματα γίνεται.

Το πτυχίο δεν είναι μία τόσο εύκολη υπόθεση και κακά τα ψέμματα όσο το αφήνεις, τόσο σε αφήνει και αυτό, ειδικότερα στις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αρκετά δύσκολα μαθήματα που δεν είναι εύκολο να περάσεις αν δεν έχεις διαβάσει.

Έτσι οι φοιτητές της Πάτρας όσο και αν έχουν γλυκαθεί από την φοιτητική ζωή, με τις εξόδους, τις παρέες τους, τις μπύρες τους στην Ηφαίστου, τις βόλτες τους στο κέντρο της πόλης και όλα τα σχετικά φροντίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου που για πολλούς είναι και το πιο κρίσιμο σημείο της ακαδημαϊκής τους χρονιάς.

Αυτές τις μέρες τα αναγνωστήρια και οι καφετέριες της Πάτρας είναι σχετικά ήσυχες και μπορεί εύκολα κάποιος να συγκεντρωθεί, πίνοντας τον καφέ του, τον χυμό του ή τρώγοντας το τοστ του.

Οι περισσότεροι, άλλωστε, έχουν σταματήσει να διαβάζουν στο σπίτι τους, προτιμούν ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον και πιο δροσερό ίσως, ενώ αρκετοί δεν θέλουν να μελετούν μόνοι τους, αλλά μαζί με τους συμφοιτητές τους.

Χωρίζουν μεταξύ τους τα SOS, παίρνουν ο ένας από τις σημειώσεις του άλλου, εξηγεί ο καθένας τα σημεία που δεν καταλαβαίνει και μελετούν με τις ώρες, γνωρίζοντας ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.


Ένα 20ήμερο και βάλε στο γράψιμο!

Είναι και αυτή μία ιδιαίτερη περίοδος για την Πάτρα που δεν συναντάς τόσο στις άλλες πόλεις.

Η πλειοψηφία των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινάει την εξεταστική περίοδο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και τελειώνουν τέλη του μήνα με αρχές Ιουλίου. Έχουν δηλαδή μπροστά τους ένα κρίσιμο εικοσαήμερο (και περισσότερο για κάποιες σχολές) στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθούν.

Στη συνέχεια, εξάλλου, τους περιμένουν οι θάλασσες, οι παραλίες, οι διακοπές και όλες αυτές οι όμορφες και ανέμελες στιγμές του καλοκαιριού.