Το νέο "λουκ" της πλατείας Όλγας από τα συνεργεία του δήμου της Πάτρας έχει δώσει ένα διαφορετικό ύφος, σε αυτό το όμορφο σημείο του κέντρου της πόλης.

Η υπηρεσία του πρασίνου του δήμου φρόντισε να φύγουν κάπως τα φύλλα, οι κλώνοι και η πλούσια βλάστηση που κάλυπτε ένα μέρος της πλατείας, στο κέντρο της κυρίως.

Προφανώς ο δήμος ήθελε να δώσει ένα άλλο ύφος στην πλατεία, να την κάνει πιο οικογενειακή και να μην βρίσκουν έδαφος ομάδες νεαρών τοξικομανών που ως γνωστόν συχνάζουν εδώ και αρκετά χρόνια στην πλατεία Όλγας -σε συγκεκριμένο σημείο της-  κάνοντας εκεί τα deals τους και τις συναλλαγές τους.

Πάντως το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών ήταν να δούμε μετά από πολλά χρόνια το άγαλμα του πρώην πρωθυπουργού και Αχαιού πολιτικού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, χωρίς να περιτριγυρίζεται από πράσινο, κλαδιά και κλώνους.

Ο ανδριάντας (τοποθετήθηκε στην ανάπλαση της πλατείας επί δημαρχίας Γκολφινόπουλου) πλέον θα είναι "γυμνός" στην ζέστη, όμως αυτό ίσως αποτελέσει εμπόδιο για τους γνωστούς - αγνώστους να τον βάψουν και να τον γράψουν όπως έχουν κάνει αρκετές φορές παλιότερα.

Το άγαλμα με όλες αυτές τις αλλαγές δείχνει διαφορετικό. Όπως και η πλατεία. Προς το καλύτερο νομίζουμε...