Ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της Πάτρας, το βράδυ της Τρίτης, από ομάδα μαυροφορεμένων ανδρών, στην Τριών Ναυάρχων, την ώρα μάλιστα που είχε αρκετό κόσμο.

Το παραπάνω περιστατικό έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Γεωργία Χασαποπούλου, αναγνώστρια του patrasevents.gr στις 8. Ένα αγόρι 18 χρονών δέχτηκε λεκτική επίθεση από τέσσερα άτομα, ενώ στη συνέχεια το συμβάν κατέληξε σε κυνηγητό από ένα μέλος της ομάδας, που συνολικά άγγιζε τον αριθμό 20.

Τα άτομα αυτά ήταν, ηλικίας 20 με 30 ετών και στέκονταν στον κεντρικό δρόμο της Τριών Ναυάρχων. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η καταγγέλουσα πιθανότατα να "ένιωσαν απειλή" από τον 17χρονο, ο οποίος απλώς ακολουθούσε την καθημερινή διαδρομή προς το σπίτι του από το γυμναστήριο. "Δεν υπήρξε καμία πράξη από τον νεαρό που θα μπορούσε να προκαλέσει την ομάδα αυτή, απλώς περπατούσε" τονίζει στην καταγγελία της.

Ο νεαρός αφού ξέφυγε έπειτα από πολύωρο τρέξιμο σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, περνώντας απαρατήρητος από πεζούς και οδηγούς, κατάφερε να ξεφύγει από το οπτικό πεδίο του αγνώστου "κυνηγού" και να καλέσει τη γραμμή βοηθείας της αστυνομίας, η οποία τον κράτησε για έξι κρίσιμα λεπτά στην αναμονή. Η γραμμή βοηθείας του 100 ήταν διαθέσιμη για τον νεαρό μετά από αρκετή ώρα κατά την οποία βρήκε το κουράγιο και επέστρεψε στην οικία του.

Βγαλμένο από άλλες εποχές

Το περιστατικό αυτό, όπως τονίζει η καταγγέλουσα "μοιάζει να είναι βγαλμένο από άλλες εποχές και φυσικά από αλλά καθεστώτα. Σε μια χώρα που "πρεσβεύει τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ασφάλεια του πολίτη" είμαστε πια αιχμάλωτοι κρουσμάτων τραμπουκισμού.

Μια μέρα φαινομενικά όπως η κάθε μία μπορεί να καταλήξει σε μια σκοτεινή ανάμνηση της σωματικής και ψυχικής μας κακοποίησης από άτομα διψασμένα για εκφοβισμό και βία" τονίζει και καταλήγει:

"Νιώθω τουλάχιστον αηδία που το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στην πόλη μου, αγανάκτηση και φόβο αφού το θύμα δεν είναι ένας απλός συνομήλικός μου αλλά και ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου, πράγμα που με έκανε να συνειδητοποιήσω πως το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στον καθένα/μια από εμάς.

Αυτό το γεγονός ελπίζω να αφυπνίσει τους κοιμισμένους ώστε να αντιληφθούμε όλοι/ες μας την τραγική κατάσταση στην οποία ζούμε και την μηδενική διάθεση να αλλάξει αυτό".