Ένα ακόμα περιστατικό του ύφους που έχουν οι υπάλληλοι των ελεγκτικών και κρατικών μηχανισμών, με τους σίγουρους μισθούς τους, απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες, διαδραματίστηκε στην Πάτρα.

Ο λόγος για το κλιμάκιο των εφοριακών από τη Λευκάδα που ήρθαν στην περιοχή μας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να προχωρήσει σε ελέγχους και πρόστιμα για τυχόν παραβάσεις, με κύριο στόχο την φοροδιαφυγή.

Το κλιμάκιο εμφανίστηκε σε καντίνα του Ρίου τα ξημερώματα παριστάνοντας τους πελάτες, περιμένοντας να βρει κάποιον κανονικό πελάτη που να μην του έχει κόψει ο ιδιοκτήτης απόδειξη και να δώσει το πρόστιμο.

Τα μέλη του κλιμακίου έκαναν ολονυχτία, παίζοντας το ρόλο του πελάτη, ως που κάποια στιγμή εντόπισαν την παράβαση, για μία απόδειξη σε δύο σουβλάκια που δεν κόπηκε.

Το κλιμάκιο έκανε έτσι την δουλειά του και αφού αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο έκοψε το πρόστιμα των 250 ευρώ στον ιδιοκτήτη της καντίνας.

Σε άλλη περίπτωση κλιμάκιο από την ΑΑΔΕ και την περιοχή των Ιωαννίνων έκανε "ντου" στα καταστήματα εστίασης στον Ψαθόπυργο, κοιτάζοντας για αποδείξεις και φοροδιαφυγή, ζητώντας μάλιστα και τη συνεργασία των θαμώνων των καταστημάτων. 

Αντί όμως να πετύχουν την συνεργασία, κέρδισαν την αποδοκιμασία τους.