Μαθηματικά σαν Παιχνίδι...

Με αυτό το θέμα ξεκίνησε την παρουσία του στη 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου DoWellScience ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, κ. Σπύρος Συρμακέσης. Εκπροσωπώντας το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Συρμακέσης παρουσίασε το σχεδιασμό μιας εφαρμογής σε κινητό τηλέφωνο που επιτρέπει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να εξασκηθούν στα μαθηματικά παίζοντας ένα παιχνίδι.

Το ευρωπαϊκό έργο DoWellScience (European Project on Science Education), χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και συντονίζεται από το Liceo Statale Niccolò Machiavelli, με έδρα τη Φλωρεντία στην Ιταλία.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Södertörn στη Στοκχόλμη (Σουηδία) οι συμπράττοντες εταίροι συναντήθηκαν και παρουσίασαν την πρόοδο των εργασιών τους και προγραμμάτισαν τις επόμενες ενέργειές τους. Μέσα από το σχεδιασμό της εφαρμογής φάνηκε εφικτό να ξεκινήσουν οι δοκιμές σε σχολεία των συμμετεχόντων χωρών αρκετά νωρίς και όχι πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να δοκιμαστεί το υλικό και η εφαρμογή στην πράξη.