Στα ύψη κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων σε διάφορες πόλεις και η Πάτρα με τις γύρω περιοχές της δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

Η αμόλυβδη στην Πάτρα έχει φτάσει να κυμαίνεται στα 1,82 με 1,84 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι να ανέβει ακόμα περισσότερο ξεπερνώντας ακόμα και το 1,85.

Οι τιμές όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται ολοένα και από λίγο, ανάλογα βέβαια με την κάθε περιοχή και το είδος των καυσίμων. Στην αμόλυβδη των 95 οκτανίων η μέση τιμή κυμαινόταν στα 1,63 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων στα 1,82 ευρώ, της σούπερ βενζίνης, στα 1,78 ευρώ, της ντίζελ στα 1,42 ευρώ και στο υγραέριο κίνησης στα 0,85 ευρώ.

Αυτές είναι οι μέσες τιμές που παρατηρεί κανείς στο νομό, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων. Ωστόσο, οι ανώτερες τιμές βρίσκονται σε πιο υψηλά επίπεδα, με την αύξηση να είναι σημαντική σε όλα τα είδη καυσίμων, με τις τιμές να αλλάζουν προς τα πάνω, έχοντας πάρει για τα καλά την ανηφόρα.

Το καλοκαίρι, όπως λένε οι επαγγελματίες του κλάδου, αναμένεται να είναι καυτό για τα καύσιμα και η τάση αυτή θα έχει σίγουρα αρνητικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών και των υπηρεσιών.

Η βασική αιτία στην άνοδο των τιμών έχει να κάνει με την κατάσταση στον χώρο της Μέσης Ανατολής και κυρίως των εξελίξεων στο Ιράν, ενώ συμβάλλουν και οι υψηλοί φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση στα καύσιμα.

Δείτε εδώ τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές ανά είδος στα πρατήρια καυσίμων του νομού.