Πλούσιο θα είναι το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2018, με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλη Θωμόπουλο, να εκφράζει την ικανοποίηση του για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως υποστηρίζει μιλώντας στο patrasevents.gr αυτό που ξεχωρίζει στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ είναι οι πολλές θεατρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

"Ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπάει το θέατρο ιδιαίτερα και αποφασίσαμε φέτος να φέρουμε στην Πάτρα πολλές θεατρικές παραγωγές που έχουν να κάνουν με την αρχαία γραμματεία, την τραγωδία και την κωμωδία.

Πιστεύω ότι καταφέραμε να έρθουν στην Πάτρα οι καλύτερες θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού 2018 και έτσι μετά από πολλά χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ θα έχει τόσο πολύ θέατρο". 

Σημαντικό βάρος όμως δόθηκε και στις συνοικιακές εκδηλώσεις, στον θεσμό της γειτονιάς που καθιερώθηκε από πέρυσι, με το φεστιβάλ να πηγαίνει έτσι στις πλατείες και στους δρόμους της Πάτρας, μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, χορό, θέατρο σκιών, μουσική και κινηματογράφο.

Μάλιστα για τον τελευταίο ο Βασίλης Θωμόπουλος τονίζει: "Ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος που έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο θα υπάρχει στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ και φέτος, όμως ακόμα δεν είμαστε σε θέση για να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχώρησε και ολοκλήρωσε μια σειρά επισκευών που είχαν να κάνουν με το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και το Ρωμαϊκό Ωδείο, δύο χώρους που θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων και του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ.