Συνεχίζεται το Φεστιβάλ ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που διοργανώνει η φωτογραφική Λέσχη "ΗΔΥΦΩΣ" και ο πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.
http://www.idifos.com/meresfotografias/

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 19:00 θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να ακούσουμε το διευθυντή του μουσείου φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Κο Ηρακλή Παπαιωάννου σε μια ομιλία με τίτλο "ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΟΕΣ/ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ"

Η ομιλία θα πραγματοποιηθέι στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110) και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φωτογραφίας στο New York Univeristy, διδακτορικό στη φωτογραφία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ.

Από το 2001 εργάζεται ως Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων, δοκιμίων, κριτικών για τη φωτογραφία, ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων. Έχει διδάξει φωτογραφία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει μεταφράσει έργα για τη φωτογραφία των Villem Flusser, Susan Sontag, Ian Jeffrey. Έχουν εκδοθεί για τη φωτογραφία τα έργα του «Η χώρα του Marlboro και η χλιαρή Άγρια Δύση» (Άγρα, 2009), "Η ελληνική φωτογραφία και η φωτογραφία στην Ελλάδα" (Νεφέλη, 2013), "Η φωτογραφία του ελληνικού τοπίου: μεταξύ μύθου και ιδεολογίας" (Άγρα, 2014) και "Περί Φύσεως και Αληθινότητας" (Νεφέλη, 2017).

Από το 2016 είναι Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.