Το Café Γέφυρες παρουσιάζει Έκθεση Ζωγραφικής της Δήμητρας Σπηλιοπούλου.

Μια παράλληλη διαδρομή ανάμεσα στον πραγματικό και φανταστικό κόσμο. Η παραστατική ζωγραφική της Δήμητρα Σπηλιοπούλου επικεντρώνεται στο ανθρώπινο βλέμμα και σε αυτό που εν δυνάμει μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι αν κοιτάξει πίσω στο παρελθόν.

Με απλότητα και ναίφ διάθεση απτυπώνονται τα συναισθήματα των προσώπων που από την μία μπορεί να είναι η ανησυχία, η θλίψη και από την άλλη ο ναρκισιμός και η ελαφράδα… Οι συνθέσεις άλλοτε παραστατικές και άλλοτε αφαιρετικές με έντονα χρωματικά επίπεδα και αντιθέσεις δημιουργούν περιβάλλοντα που μας παραπέμπουν σε ένα «παιδικό» χαρακτήρα.
Και στις δύο συναντήσεις-πρόσωπα και συνθέσεις-οι λέξεις κλειδιά που θα μπορούσαν να
χαρακτηρίσουν αυτή την έκθεση είναι οι λέξεις παιχνίδι εικόνας, τολμηρά χρώματα, πρωτόλεια διάθεση.

Σάββατο 2 Ιουνίου - Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018
Έναρξη Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 Ώρα 19.00

Συμμετέχει το Duo Patras

Γνωρίστηκαν στην Κέρκυρα όντας φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ξανάσμιξαν το Δεκέμβριο του 2017 για να ξεκινήσουν από το μηδέν ένα duo με Αγάπη στη σχέση του Κλαρινέτου και της Κιθάρας και τη Γνήσια Μουσική. Με πρωταρχικά υλικά την Μουσική των Τσιγγάνων της Ανδαλουσίας και των Βαλκανίων την Παραδοσιακή Ελληνική Μουσική, τον Μάνο Χατζηδάκι και τον Α.Piazzola εφορμούν για να αναμετρηθούν με το κυρίαρχο ερώτημα του λαικότροπου στη λόγια Μουσική πάντα με όχημα την σχέση αυτών των δύο οργάνων.

Κλαρινέτο- Κυραναστάσης Δημήτρης
Κιθάρα- Κουτσοσπύρος Τάσος
Φωνή- Μαλλή Μαίρη

Βιογραφικό Δήμητρας Σπηλιοπούλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και εφαρμοσμένη ζωγραφική στον ΑΚΤΟ (Αθηναϊκός Καλλιτεχνικός Τεχνολογικός Όμιλος, συμβεβλημένος με το MIDDLESEX του Λονδίνου).όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και την Τεχνολογία. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων με θέμα « Η Συμβολή της Σκηνογραφίας στη θεατρική πράξη» στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε στο πρόγραμμα που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης στο
Εργαστήριο Ζωγραφικής το 2010-2011 και στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου το 2010 - 2012 ως υπεύθυνη Εικαστικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας της της απονεμήθηκε για τη διδασκαλία της το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η UNICEF με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».

Έχει συνεργαστεί με τη Gallery «Σχήμα». Διδάσκει εικαστικά και θεατρικό παιχνίδι στο Σύλλογο Καλαβρύτων και θεατρικό παιχνίδι στο 42ο δημοτικό σχολείο Πατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.