Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρεών και η ΦΛΠ Πάτρας ΗΔΥΦΩΣ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στις 7.00 το απόγευμα, παρουσιάζουν τον διευθυντή του Φωτογραφικού μουσείου Θεσσαλονίκης Ηρακλή Παπαιωάννου.

Θέμα της ομιλίας/παρουσίασης είναι "ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΟΕΣ/ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλες τις φίλες και τους φίλους της φωτογραφίας να δούμε και να ακούσουμε από κοντά όλα όσα έχει να μας πει και να μοιραστεί μαζί μας αυτός ο σημαντικός φωτογράφος και θεωρητικός της φωτογραφίας. Ακολουθεί ένα σύντομο βιογραφικό:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1962. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φωτογραφίας στο New York Univeristy, διδακτορικό στη φωτογραφία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ. Από το 2001 εργάζεται ως Επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό κειμένων, δοκιμίων, κριτικών για τη φωτογραφία, ενώ έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων. Έχει διδάξει φωτογραφία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει μεταφράσει έργα για τη φωτογραφία των Villem Flusser, Susan Sontag, Ian Jeffrey. Έχουν εκδοθεί για τη φωτογραφία τα έργα του «Η χώρα του Marlboro και η χλιαρή Άγρια Δύση» (Άγρα, 2009), "Η ελληνική φωτογραφία και η φωτογραφία στην Ελλάδα" (Νεφέλη, 2013), "Η φωτογραφία του ελληνικού τοπίου: μεταξύ μύθου και ιδεολογίας" (Άγρα, 2014) και "Περί Φύσεως και Αληθινότητας" (Νεφέλη, 2017). Από το 2016 είναι Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ ολοκληρώνεται την:

Κυριακή 3 Ιουνίου, Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, 20:00

Τελετή λήξης Φεστιβάλ, Απονομές και έκθεση φωτογραφιών του Φωτομαραθώνιου Πάτρας 2018.