Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η εκπομπή "Καρέ Καρέ Μαθήματα Σκίτσου" και ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, μετά από σχετική πρόσκληση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ελληνικού σχολείου της περιοχής και την Αντιδήμαρχο του Δήμου CABCKN BEHAU κ.Radana Bodiroga- Avramovic.

Για μία εβδομάδα, τα ελληνόπουλα που πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο, καθημερινά, σκίτσαραν παρέα με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη και μέσα από την όλη διαδικασία, γνώρισαν την τέχνη του σκίτσου, η οποία αποτέλεσε “γέφυρα” και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, με τη βοήθεια του δασκάλου του σχολείου κ. Χρήστου Μέντζιου.

Κατά την παραμονή του στο Βελιγράδι, ο σκιτσογράφος επισκέφτηκε και δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου με τη βοήθεια της Αντιδημάρχου κ.Radana Bodiroga- Avramovic, γνώρισε στα μικρά παιδιά του σέρβικου σχολείου την τέχνη του σκίτσου. Επίσης, επισκέφτηκε το φροντιστήριο ελληνικής γλώσσας, όπου μίλησε με τους μαθητές και σκίτσαρε την ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα, στην τάξη της κ. Στρατούλας.

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψη του στο Βελιγράδι, ο σκιτσογράφος είχε τη χαρά να μεταφέρει στο ελληνικό σχολείο βιβλία από τις εκδόσεις ΠΥΡΑΜΙΔΑ, μία προσφορά αγάπης του γνωστού εκδοτικού οίκου στα παιδιά αλλά και στο σύλλογο γονέων του σχολείο, με μοναδικό στόχο και σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας.