Η ιστορία του συγκινεί και δείχνει ότι στις μέρες μας υπάρχει ακόμα ανθρωπιά, ακόμα και όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση.

Ένας κύριος, με καταγωγή από την Αυστρία που ζει τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα, έχει μείνει άστεγος και περνάει τις νύχτες του στο Νότιο Πάρκο, στο ύψος του Αγίου Γερασίμου.

Ο κύριος Ρόμπερτ, έτσι είναι το όνομά του, βρέθηκε άστεγος επειδή έχει μία μεγάλη αδυναμία: Αγαπάει τα ζώα. Βλέπετε ο ίδιος αν και έχει σοβαρά κινητικά προβλήματα (κάθεται σε αναπηρικό κοροτσάκι) και μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο, προσπαθεί να φροντίζει όσο μπορεί καλύτερα τα σκυλάκια που έχει μαζί του και του κάνουν συντροφιά.

Η γειτονιά, ειδοποίησε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού στο οποίο διέμενε μέχρι πρότινος, για την αδυναμία του, υποστηρίζοντας ότι έβγαινε μία έντονη δυσοσμία από το χώρο που είχε νοικιάσει, δικαιολογώντας έτσι με αυτό τον τρόπο τη στάση της απέναντι στα φιλόζωα αισθήματα του γείτονά τους.

Η ουσία είναι ότι ο κ. Ρόμπερτ βρέθηκε μέσα σε λίγες μέρες άστεγος, έχοντας μαζί του τα σκυλάκια του και τα ελάχιστα υπάρχοντά του, ορισμένα εκ των οποίων κλάπηκαν από ομάδες Ρομά που συχνάζουν στο Νότιο Πάρκο. 

Αυτό που ζητάει είναι να βρεθεί ένα σπίτι για να μείνει, δίνοντας ως μίσθωμα ένα ποσό της τάξεως των 150 ευρώ (δεν έχει παραπάνω χρήματα από το επίδομα αναπηρίας που παίρνει), κάνοντας ωστόσο γνωστό ότι θα έχει μαζί του και τους πιστούς του φίλους, τα σκυλάκια του. Ζητείται ανθρωπιά για έναν κύριο που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα του, με περηφάνια και αξιοπρέπεια.

Οι πληροφορίες και η φωτογραφία είναι από το 4press.