Ο Γιάννης Σμαραγδής μίλησε στην εκπομπή Αποκαλυπτικά και αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα και στον φίλο του Λάκη Λαζόπουλο λέγοντας πως ο ίδιος μέσα από αυτά που επιλέγει να κάνει ο Λάκης, καταλαβαίνει σε πιο σημείο είναι. Με αυτή τη λογική θεώρησε τόσο τη θεατρική παράσταση, όσο και την επαναφορά των Δέκα Μικρών Μήτσων ως ένα βατήρα που θα τον έβγαζε από το σκοτεινό σημείο που βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα.

«Όταν βλέπω τα πράγματα του Λάκη, βλέπω τον φίλο μου τον Λάκη, δεν βλέπω αυτά που βλέπουμε και γραδάρω σε ποιο σημείο είναι. Από αυτό που κάνει τώρα μια παράσταση θεατρική. Το θεατρικό έργο το οποίο το είδα και ήταν εξαιρετικής ποιότητας είναι ο καινούριος του βατήρας να φύγει από το σκοτεινό μέρος που έζησε το τελευταίο διάστημα. Τα μεγάλα πρόσωπα δεν παθαίνουν τίποτα. Νομίζω ότι έκλεισε το θέμα του Αλ Τσαντίρι και ότι δεν θα ξανασχοληθεί με αυτό. Δεν νομίζω ότι θα ξαναμπεί ο Λάκης στη διαδικασία της άμεσης σάτιρας. Έκανε τον κύκλο του. Για αυτό τώρα ξαναγυρίζει σε κάτι άλλο πιο αθώο όπως ήταν οι «Δέκα μικροί Μήτσοι» για να πάρει φόρα. Βατήρας είναι αυτός. Η σειρά που αρέσει ως μεταβατικό στάδιο», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος περιμένει ο Λάκης Λαζόπουλος να γράψει σενάρια κινηματογραφικών ταινιών, κάτι στο οποίο πιστεύει ότι θα είναι εξαιρετικός…

«Ο Λάκης που είναι ένα ευφυές πλάσμα, θα μπορούσε να γράψει καταπληκτικά σενάρια για τον κινηματογράφο και να τα παίξει κιόλας. Ένα εξ αυτών που ξέρω, που είναι η ιστορία του πατέρα του είναι συγκλονιστική στην απλότητα της. Του είπα άμα το γράψεις, ευχαρίστως να το σκηνοθετήσω. Τον αγαπούσε πάρα πολύ τον πατέρα του. Όταν έφυγε από τη ζωή είδε ο Λάκης τι είχε κάνει για αυτόν. Πρέπει να κάνουμε τρυφερά πράγματα, αγαπησιάρικα».


Σμαραγδής: Νομίζω ότι για τον Λάκη Λαζόπουλο έκλεισε το θέμα του Αλ Τσαντίρι