Σκουρόχρωμα και πολύχρωμα οι γυναίκες, άσπρο ή μαύρο οι άνδρες. Αυτά τα ρούχα προτιμούν οι υπέρβαροι, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη, με επικεφαλής Ελληνίδα ερευνήτρια της διασποράς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Χαρούλα Νικολάου του Διεθνούς Πανεπιστημίου St Luke του Τόκιο, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 34.000 άτομα (27.000 γυναίκες και 7.300 άνδρες) από 119 χώρες, που είχαν αγοράσει ρούχα μέσω του διαδικτύου στο τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Περισσότερα από τα μισά παντελόνια, σχεδόν το ένα τέταρτο των φουστανιών και το 15% των φουστών είχαν αγορασθεί από υπέρβαρους ή παχύσαρκους. Στο επόμενο στάδιο της έρευνας διαπιστώθηκε στενή συσχέτιση ανάμεσα στο χρώμα των ρούχων και το βάρος των πελατών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάσθηκε σε συνέδριο της ΕΕ στη Βιέννη, οι γυναίκες με μεγαλύτερο δείκτη μάζας σώματος είναι πιθανότερο να αγοράσουν φόρεμα με μαύρο, μπλε και εν γένει σκούρο χρώμα, καθώς επίσης φούστα πολύχρωμη και με πουά. Από την άλλη, οι άνδρες με μεγάλο δείκτη μάζας σώματος επιμένουν στα παντελόνια μαύρου ή άσπρου χρώματος.

Πηγή: ΑΠΕ