Το νέο εκκαθαριστικό λογαριασμού του τετραμήνου της ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει να φτάνει στα νοικοκυριά της Πάτρας, μοιράζοντας "εγκεφαλικά". 

Οι λογαριασμοί είναι υπέρ του δέοντος "φουσκωμένοι" και δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί που ανοίγοντάς τους και βλέποντας τα νούμερα που έχουν να πληρώσουν, τρέχουν αμέσως στα ρολόγια της ΔΕΗ για να δουν μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος.

Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δεν έχει γίνει. Απλώς οι λογαριασμοί από την ανοδική τάση που είχαν πλέον έχουν ψηλώσει τόσο πολύ, κάνοντας αρκετούς Πατρινούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, να φύγουν και να βρουν μία άλλη εταιρεία.

Μιλάμε για λογαριασμούς που ξεκινούν από τα 300 και τα 350 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 και τα 700 ευρώ. Οι περισσότεροι που δεν έχουν να πληρώσουν και έχουν κάνει ήδη κάποιους διακανονισμούς για παλιότερα χρέη, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αυτών, από την στιγμή που δεν δώσουν τα χρήματα για τους τρέχοντες.

Οπότε είναι αναγκασμένοι να πάνε στα γραφεία της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε νέους διακανονισμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αίτημά τους θα γίνει δεκτό. Σε μία τέτοια περίπτωση κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να τους κόψουν το ρεύμα.

Αυτό πάντως που για ακόμα μία φορά ξενίζει σε ότι αφορά τα "μπουγιουρντί" της ΔΕΗ είναι τα νούμερα των λοιπών λογαριασμών, δηλαδή τα ποσά που δεν έχουν να κάνουν με το ρεύμα που έχει καταναλωθεί, αλλά με τις τρέχοντες χρεώσεις.

Στους περισσότερους λογαριασμούς οι τρέχοντες χρεώσεις είναι μεγαλύτερες από τα χρήματα που είναι να δοθούν για το ρεύμα, κάτι που "φουντώνει" και θυμώνει ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ μαζί με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που στέλνει στα νοικοκυριά έχει προχωρήσει σε μπαράζ διακοπών ρεύματος, αφήνοντας σπίτια και μαγαζιά χωρίς φως.