Μετά τον απίστευτο χρόνο που πέτυχε στα 800 μέτρα (2.07.18), κάνοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία της, αλλά και το χρόνο που είχε στους αγώνες των 400 μέτρων (54.23), στο τουρνουά στη μνήμη της Αλέκας Σιούλη, η Δέσποινα Μουρτά κορυφώνει την προετοιμασία της για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που έχει μπροστά της.

Η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας τη δυναμική να ανεβάσει τους ρυθμούς της στο πιο κατάλληλο χρονικό σημείο, ελπίζοντας φυσικά ότι αυτό θα της φέρει τις ανάλογες διακρίσεις και επιτυχίες.

Η Δέσποινα Μουρτά συνεχίζοντας τις σκληρές προπονήσεις, βρέθηκε να τρέχει στην παραλία της Καλόγριας, στο πλαίσιο πάντα της προετοιμασίας της. Δίπλα από τη θάλασσα, μέσα στη φύση, με φόντο το δάσος της Στροφυλιάς η αθλήτρια έκανε την προπόνησή της, αλλάζοντας για λίγο το σκηνικό του Σταδίου, των προπονητηρίων και του γυμναστηρίου.

Χρειάζονται αυτές οι αλλαγές. Δίπλα στην φύση άλλωστε γίνονται πάντα οι καλύτερες προπονήσεις για έναν αθλητή, είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.