Το Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας "Η Ενότητα" καλεί όλα τα μέλλη του στην απεργία στις 30 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10π.μ.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί για μία ακόμα φορά να μας πείσει για την “επιστροφή στην ομαλότητα” και την “ανάπτυξη” της “μεταμνημονιακής εποχής”. Η “καθαρή έξοδος” που ευαγγελίζονται, στην πραγματικότητα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα των 3 μνημονίων που ενίσχυσαν και στον κλάδο μας την εργοδοτική ασυδοσία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.Αγωνιζόμαστε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένα ενάντια στην φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την συνεχιζόμενη φορο-λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των μισθών, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων.

Όλα όσα χάσαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, θα μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω μόνο με οργανωμένο ταξικό αγώνα, με οργανωμένα σωματεία και συνδικάτα, με συντονισμένη δράση και σε συμμαχία με το λαό. Οι σημερινές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην πραγματικότητα βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων και συγκαλυμμένα προσπαθούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Πιστοί σε αυτή τη τακτική, στην απεργία στις 30 Μάη καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δηλαδή υπέρ του βασικού στόχου των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, του ΟΟΣΑ, που έχουν εξαθλιώσει και συνεχίζουν να εξαθλιώνουν το λαό και τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
  • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων" αναφέρει στην ανακοίνωσή του.