Την απόφαση ένταξης επιπλέον 21 νέων δικαιούχων αγροτών στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020», που θα ενισχυθούν με το συνολικό ποσό των 372.000 ευρώ, υπέγραψε την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Συνολικά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» 1.441 νέοι αγρότες και είναι δικαιούχοι συνολικής Δημόσιας Δαπάνης ύψους 28.194.500 €.

Πέραν των παραπάνω, υπάρχουν άλλοι 303 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα, αλλά δεν εντάσσονται εξαιτίας εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συνεχίζει τις επαφές με το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να εξασφαλιστούν οι επιπλέον εκείνοι πόροι που θα εντάξουν το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούν τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε κι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση 3.502.624 €, πέραν του ποσού των 24.700.000 € που αρχικά είχε κατανεμηθεί.

 «Κύριο μέλημά μας είναι η στήριξη των νέων της Περιφέρειάς μας, πόσο μάλλον αυτών που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα ο οποίος συνιστά έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη μιας δυνατής αγροτικής επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει σχέδιο και όραμα για τον πρωτογενή τομέα οποίο και εφαρμόζει, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα και τα κατάλληλα εργαλεία που της παρέχονται όπως αυτό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020» τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.