Στους δρόμους κατεβαίνουν οι καθηγητές και οι μαθητές των τριών Εσπερινών ΕΠΑΛ της Πάτρας, έχοντας στο πλευρό τους την ΕΛΜΕ.

Οι κινητοποιήσεις κατά των αποφάσεων που έχει πάρει το υπουργείο για την μείωση των τομέων και των ειδικοτήτων, ξεκινούν από την Πέμπτη, στις 24 του μήνα, όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην Ακτή Δυμαίων.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη για να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις κινητοποιήσεις τους, τόνισαν ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών και καθηγητών θα είναι αναγκασμένος εξαιτίας των αλλαγών αυτών να πηγαίνει καθημερινά σε σχολεία εκτός της Πάτρας.

Παράλληλα, έκαναν λόγο για πολιτικές συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης εκ μέρους της κυβέρνησης και ότι οι αλλαγές αυτές που αποφάσισε το υπουργείο δεν έγιναν με επιστημονικά και εκπαιδευτικά κριτήρια.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ένα σχολείο που εξαιτίας των αλλαγών αυτών, είναι αμφίβολο αν θα έχει μαθητές για την νέα σχολική χρονιά, έχει ήδη προχωρήσει σε κατάληψη σε μία μορφή διαμαρτυρίας ζητώντας να μην μεταφερθεί καμία ειδικότητα από το δικό τους ΕΠΑΛ σε άλλα.