Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει επιτεθεί πολλές φορές φραστικά στον Ντόναλντ Τραμπ, τόσο προεκλογικά, όσο και έπειτα από την εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο. Με αυτό το δεδομένο, λογικό είναι να μην τον θέλει ούτε για... πελάτη.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι έχει απαγορεύσει την είσοδο του Αμερικανού προέδρου σε οποιοδήποτε από τα εστιατόρια της αλυσίδας του, Nobu, που είναι πάνω από 30 σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στην Daily Mail ο Ντε Νίρο δήλωσε ότι ποτέ δεν θα επέτρεπε στον Τραμπ να μπει σε οποιοδήποτε από τα εστιατόρια Nobu, τα οποία ίδρυσε ο ηθοποιός το 1993, με τον σεφ Νόμπου Ματσουχίσα. «Δεν με ενδιαφέρει τι του αρέσει. Αν έμπαινε σε εστιατόριο στο οποίο ήμουν εγώ, θα έφευγα», είπε ακόμη ο Ντε Νίρο. Πάντως, ο Ματσουχίσα έχει διαφορετική άποψη. «Είναι όνειρό μου να καθίσει ο Τραμπ δίπλα στον Μπομπ. Θα τους έφτιαχνα σούσι», δήλωσε.  

Πάντως, στο παρελθόν ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απολαύσει το μενού του Nobu. Συγκεκριμένα, έφαγε στο εστιατόριο που βρίσκεται στη Μόσχα, με μέλη της ρωσικής ελίτ, τον Νοέμβριο του 2013, σύμφωνα με το Bloomberg. Αλλά και η κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, είχε γευματίσει στο εστιατόριο της αλυσίδας στη Ν. Υόρκη, τον Οκτώβριο του 2016.