Έτοιμο πλάνο έχει στο συρτάρι του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών, μέσω του οποίου η Παναχαϊκή θα ανέβει στην αφρόκρεμα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο υφυπουργός θέλοντας να προχωρήσει σε μία ριζική αναδιαμόρφωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σχεδιάζει να δημιουργήσει για την νέα χρόνια πρωτάθλημα 20 ομάδων στην Σούπερ Λίγκα.

Το πρωτάθλημα αυτό θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για τον διαχωρισμό της μεγάλης κατηγορίας σε δύο περίπου χρόνια, σε Σούπερ Λίγκα 1 και Σούπερ Λίγκα. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό παραμένουν στην κατηγορία η Κέρκυρα και ο Πλατανιάς, ενώ ανεβαίνουν από την Football League και δύο επιπλέον ομάδες για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 20.

Ανεβαίνει δηλαδή και η Παναχαϊκή που τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος. Οι είκοσι ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων και παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών.

Αυτά σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Dikisports, οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από μια διαδικασία 18 αγωνιστικών θα προκύψει ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα λάβουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κατ' αντιστοιχία, οι πέντε τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν έναν νέο όμιλο δέκα ομάδων και μέσα από ένα πρωτάθλημα 18 αγωνιστικών, οι δύο πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για τη Super League 1 της σεζόν 2019-20 και οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν στη Football League.

Να σημειωθεί πως το πλάνο Βασιλειάδη προβλέπει και λύση στο τηλεοπτικό πρόβλημα των επτά άστεγων ΠΑΕ, οι οποίες αναμένεται να τεθούν υπό την «ομπρέλα» της ΕΡΤ.