Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, στις 23 Μαϊου 1992, χάσαμε τον μεγάλο ηγέτη της Παναχαϊκής και καμάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου Κώστα Δαβουρλή, που έφυγε δυστυχώς πρόωρα από τη ζωή, μόλις στα 44 του.

Όσο κι αν είναι πλούσια σε λεξιλόγιο η ελληνική γλώσσα, δύσκολα μπορεί να περιγράψει το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του Κώστα Δαβουρλή.

Υπό την εμβληματική και ηγετική φυσιογνωμία του, η Παναχαϊκή έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες δόξας της ιστορίας της, κερδίζοντας το θαυμασμό και το σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Σύμφωνα με ένα σοφό γνωμικό, εάν θες να πας μπροστά πρέπει προηγουμένως να κοιτάξεις πίσω. Ως εκ τούτου, η ανεπανάληπτη και ιστορική διαδρομή του Κώστα Δαβουρλή, που μεγαλούργησε και μαζί του έκανε μεγάλη και την Παναχαϊκή, συνιστά γι’ αυτήν μια σημαντική παρακαταθήκη.

Παράλληλα, είναι κι ένας φωτεινός οδηγός για όλους εμάς που θέλουμε να ξαναδούμε την αγαπημένη μας ομάδα εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται και δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι από την τρίτη θέση που κατέλαβε στο πρωτάθλημα της FootballLeague.

Η επάνοδος της Παναχαϊκής στη θέση που της αρμόζει, θα ήταν και η καλύτερη απόδοση τιμής στη μνήμη του Κώστα Δαβουρλή.