Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ», η ομάδα εθελοντών ΣΤΕΚΙ διοργάνωσε με επιτυχία μια εκδήλωση με καλεσμένη την κα Μαργαρίτη Μαριγούλα (αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας Ανθρώπου & Ζώων στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών), η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Νευροπροστατευτική δράση φυτικών φυσικών παρασκευασμάτων».


Η κα Μαργαρίτη μετέφερε επιστημονική γνώση με εξαιρετικά κατανοητό, γεμάτο ενθουσιασμό τρόπο, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από τις σχετικές έρευνες που έχει κάνει για τα φυσικά παρασκευάσματα. Συγκεκριμένα, η ομιλήτρια ανέλυσε τη δράση του κρόκου Κοζάνης, του δεντρολίβανου, του τσαγιού του βουνού και του μύρτιλου σε σχέση με την πρόληψη των νόσων Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, την αντιοξειδωτική τους δράση και τη σχέση τους με τη μάθηση, τη μνήμη και το άγχος. Το θέμα φάνηκε να ενδιαφέρει πολύ το κοινό, το οποίο κατέκλεισε την αίθουσα και έκανε πλήθος ερωτήσεων στο τέλος της ομιλίας.

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν βότανα, τα οποία ήταν μια ευγενική προσφορά του κου Αναστασόπουλου Βασίλη, ιδιοκτήτη του καταστήματος ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ (ΥΠΕΡΙΚΟΝ), ενώ στο τέλος είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αφεψήματα από διάφορα βότανα που πρόσφεραν οι εθελοντές του φορέα.