Η Academy by Aldemar Resorts υποδέχτηκε για 2η συνεχή χρονιά τους φοιτητές του ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια μιας ημερίδας με θέμα την Οικονομία της Φιλοξενίας, έχοντας καλεσμένους ομιλητές εκπρόσωπους των Περιφερειών της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αχαΐας και Ηλείας, καταξιωμένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς φορείς αλλά και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.

H ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση του Μοντέλου του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος της Οικονομίας της Φιλοξενίας από την απόφοιτο του ΜΒΑ, Βασιλική Συργιάννη, στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας που εκπόνησε για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Όμιλο Aldemar Resorts.

Στόχος της επίσκεψης αλλά και της ημερίδας, που αποτελούν προσωπική πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, είναι η κατανόηση ότι στο επιχειρηματικό οικοσύστημα της Οικονομίας της Φιλοξενίας, ο τουρισμός αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που δεν φαίνεται είναι ότι υπάρχει μια πλειάδα άλλων επαγγελματιών και επαγγελμάτων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν. Όσο πιο σύντομα το αντιληφθούμε, τόσο πιο σύντομα θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας.

Τη συνειδητοποίηση αυτή αλλά και την αναγκαιότητα των συνεργιών που δημιουργούνται μέσα σε αυτό το οικοσύστημα εξέφρασαν ο Κωνσταντίνος Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Γαβρίλης Λιάτσης, Δήμαρχος Πύργου, ο Γιώργος Γκουβίτσας, Αερολιμενάρχης Αράξου και ο Λεωνίδας Βαρουξής, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου Aldemar Resorts, δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, εξέφρασε τη συγκίνηση και την στήριξή του στην πρωτοβουλία αυτή του κ. Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, Διευθύνοντα Σύμβουλου, και τόνισε ότι ο Όμιλος παραμένει σταθερά προσανατολισμένος σε δράσεις που αποδεικνύουν την κοινωνική διάσταση και ευαισθησία της εταιρείας.

Οι επιχειρηματίες, Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας και Αντιπρόεδρος της ΛΟΥΞ, Αρμόδιος Γιαννίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της VITEX, Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας, Διονυσία Μπριντζίκη, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου κτήματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέσα από τα παραδείγματα των δικών τους κλάδων και επιχειρήσεων ανέδειξαν το πως χτίζεται το επιχειρηματικό οικοσύστημα μέσα από την αλληλεπίδραση που έχουν όλοι μεταξύ τους. Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τόνισε ότι στην Οικονομία της Φιλοξενίας προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ευκαιριών και θέσεων με προοπτικές εξέλιξης. Συμβούλεψε, μάλιστα, και ενθάρρυνε τους νέους που εισέρχονται στον επαγγελματικό στίβο να έχουν αντοχή, υπομονή και επιμονή.

Στη συνέχεια της ημερίδας, ο Κωνσταντίνος Πούλος, Head of IT Business Consulting Services της Grand Thornton, ο Σωτήρης Βαρελάς, Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντώνης Γιαννόπουλος, από το BCA, ο Μπάμπης Κουρτζής, CEO της Exclusivi και ο Αποστόλης Αϊβαλής, Μanaging Partner της aival.com, ανέδειξαν τις προκλήσεις που φέρνει η ψηφιακή εποχή και πως οι ανάγκες ενός κλάδου, όπως ο ξενοδοχειακός, μπορεί να μετατραπούν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες για έναν άλλο. Τόνισαν την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη εξειδίκευσης και επιμόρφωσης ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι συνεχώς αυξανόμενες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μέσα στο οικοσύστημα της Οικονομίας της Φιλοξενίας.

Στο τελευταίο πάνελ της ημέρας, στελέχη του Ομίλου Aldemar Resorts μίλησαν για τους διαφορετικούς κλάδους που απαρτίζουν μία ξενοδοχειακή μονάδα, από τις κατασκευές και τις προμήθειες μέχρι τη διαχείριση προσωπικού, τον επισιτισμό και τη διατροφή αλλά και τις οικονομικές και μηχανολογικές επιστήμες, αποδεικνύοντας ότι όλοι έχουν θέση στην Οικονομία της Φιλοξενίας ανεξάρτητα από τις δεξιότητες και τις γνώσεις που κάποιος κατέχει.

Το κλείσιμο της ημερίδας έκανε ο κ. Γιώργος Κουρέτας, Διευθυντής του Προγράμματος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον Όμιλο Aldemar Resorts για τη μεγάλη του φιλοξενία και ενασχόληση με τους φοιτητές του προγράμματος ώστε να αποκτήσουν σωστή επαγγελματική κατεύθυνση.